Forumindex svenskahema
Ett gratis forum från www.gratisforum.se
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Försäkringsfrågor
Gå till sida Föregående  1, 2
 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Förbundsfrågor
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Niklas MårdbyRegistreringsdatum: 14 november 2010
Inlägg: 144
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2011-03-03 14:39:49    Rubrik: Svara med citat

Kan Nelle kontakta Sveroks kansli och be dem skicka mer uppgifter? Jag minns väl rätt när jag säger att det var Sveroks årsmöte för ca 2 år sedan som försäkringen infördes. De hade satt ngn kille på att gräva ner sig i försäkringsdjungeln. Kanske kan vara en bra kontakt att skapa? Tanken med deras försäkrning var ju att kunna täcka kostnader som kan uppstå om ngn lajvare sätter eld på en hel skog likväl som om han jagad av spöken kutar genom skogen, ramlar och skadar sig illa.

F.ö. bra tråd. En av Förbundets uppgifter skall absolut vara att se till att dess medlemmar är försäkrade. Conny i GHFS var ju den som grävde i detta och då tittade han även på SBKs försäkring. Han jämförde egen försäkrning vs SBK, både pris och vad man får. Kom hit och posta Conny! Smile
_________________
- Niklas Mårdby
Ordförande i Svenska HEMA-förbundet (SvHEMAF)
Gilla Förbundet på Facebook
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Anders NilssonRegistreringsdatum: 13 november 2010
Inlägg: 152
Ort: Örnsköldsvik

InläggPostat: 2011-03-03 16:25:23    Rubrik: Svara med citat

Niklas Mårdby skrev:
Kan Nelle kontakta Sveroks kansli och be dem skicka mer uppgifter? Jag minns väl rätt när jag säger att det var Sveroks årsmöte för ca 2 år sedan som försäkringen infördes. De hade satt ngn kille på att gräva ner sig i försäkringsdjungeln. Kanske kan vara en bra kontakt att skapa? Tanken med deras försäkrning var ju att kunna täcka kostnader som kan uppstå om ngn lajvare sätter eld på en hel skog likväl som om han jagad av spöken kutar genom skogen, ramlar och skadar sig illa.

F.ö. bra tråd. En av Förbundets uppgifter skall absolut vara att se till att dess medlemmar är försäkrade. Conny i GHFS var ju den som grävde i detta och då tittade han även på SBKs försäkring. Han jämförde egen försäkrning vs SBK, både pris och vad man får. Kom hit och posta Conny! Smile


En av de som är inblandade i Sverok i Umeå är även med i Umhfs. Jag har mailat honom och bett honom bidra till denna tråd.
_________________
/Nelle - Tränare Mnhfs
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Anders NilssonRegistreringsdatum: 13 november 2010
Inlägg: 152
Ort: Örnsköldsvik

InläggPostat: 2011-03-05 19:22:54    Rubrik: Svara med citat

Har fått svar från Conny. Jag lägger upp det här.

Det är 64600 som gäller nedan.

http://www.folksam.se/forsakringar/idrotta

Citat:
Folksams Idrottsförsäkring


K 63600
Riskklass 1
Försäkringen tecknas för de aktiva, såväl tävlande som motionärer, inom till exempel bowling, bågskytte, curling, golf, orientering, segling och simning.
Försäkringen tecknas också för motionärer och övriga som enligt sina respektive förbunds bestämmelser inte behöver teckna tävlingslicens inom till exempel badminton, bordtennis, handikappidrott, konståkning, squash och tennis. Försäkringen kan också tecknas för korp- och motionsverksamhet som inte är lagidrott.

K 64600
Riskklass 2
Försäkringen tecknas för de aktiva, såväl tävlande som motionärer, inom till exempel boxning, häst- och ridsport. Försäkringen tecknas också för motionärer och övriga som enligt sina respektive förbunds be-stämmelser inte behöver teckna tävlingslicens inom till exempel brottning, budosport, cykelsport och vattenskidor. Försäkringen tecknas också för lagidrott inom korp- och motionsverksamhet.

Verksamheter som inte kan försäkras
Försäkringen kan inte tecknas för akrobatik, amerikansk fotboll, bergsklättring, bob- och rodel, bungy-jump, drakflygning, fallskärmshoppning, flygsport, forsränning, hängflygning, motorsport, rugby, skidaktivitet såsom freestyle, paraskiing eller speedskiing, sportdykning, trampett- eller trampolinhopp, österländsk kampsport.

Vad menas med olycksfallsskada?
Med olycksfallsskada menas en kroppsskada som den försäkrade drabbas av genom en oförutsedd plötslig yttre händelse. Psykiska besvär betraktas inte som kroppsskada.
Med olycksfallsskada jämställs i denna försäkring kroppsskada utan oförutsedd plötslig yttre händelse vid
• total hälseneruptur (helt avsliten hälsena)
• ledbandsruptur i fotled eller knä (till exempel avslitet korsband)
• fraktur (dock inte stressfraktur)
• solsting, värmeslag och förfrysning.

När gäller försäkringen?
Försäkringen gäller för den aktivitet/idrott som föreningen anger i ansökan och för resor till och från aktivitet/idrott.
Försäkringen gäller även under tävling/träning på annan ort/utomlands. Vid utlandsresa gäller försäk-ringen i högst 45 dagar. Tänk på att komplettera försäkringen med en reseförsäkring vid resa utom-lands.


Ersättningsmoment
Akutersättning
Ersättning lämnas med högst 6 procent av ett basbe-lopp.

Sönderklippta idrottskläder
Högsta ersättning är 15% av ett basbelopp

Tandskadekostnader
Högsta ersättning är 60 procent av ett basbelopp

Skadade idrottskläder och glasögon
Högsta ersättning är 30 procent av ett basbelopp (självrisk 3 procent av ett basbelopp)

Medicinsk invaliditet
Vid invaliditetsgrader 1-4%
Ersättning lämnas med 1% av 200 000 kr

Vid invaliditetsgrader 5-74%
Ersättningen beräknas på 200 000 kr

Vid invaliditetsgrader 75% och högre
400 000 kr

Dödsfallsersättning
20 000 kr

Basbeloppet för år 2007 är 40 300 kr.

Betalning
Försäkringen träder i kraft under förutsättning att Folksam godkänner ansökan och att premien betalas innan sista inbetalningsdagen som anges på fakturan.
Sker inbetalning senare gäller försäkringen från och med betalningsdagen.
Första premiebetalningen gäller till och med 31 december. Därefter sker ny avisering automatiskt inför förfallodagen 1 januari årligen.

Teckna försäkring
För att teckna denna försäkring ska ansökan fyllas i.
Har du inte tillgång till ansökan – ta kontakt med oss så sänder vi material till dig.

Med vänlig hälsning
Folksam
Idrott
Försäkringsgruppen H4

Vid frågor om försäkringen ring 08-772 87 87.
Vid skada ring 08-772 87 40
Telefax:08-772 8735,
e-post: folksam.sport@folksam.sePremier
Premien beräknas på alla aktiva som fyllt 16 år.
Någon premie för yngre tas inte ut. Har föreningen enbart aktiva under 16 år ska alltid den lägsta premien i intervallet betalas.

Antal aktiva K 63600 K 64600
Upp till 25 st 650 kr 1 300 kr
26 - 50 st 1 150 kr 2 300 kr
51 - 75 st 1 650 kr 3 300 kr
76 - 100 st 2 150 kr 4 300 kr
101 - 150 st 3 000 kr 6 000 kr
151 - 200 st 3 875 kr 7 750 kr
201 - 300 st 5 625 kr 11 250 kr
301 - 400 st 7 000 kr 14 000 kr
401 - 600 st 10 200 kr 20 400 kr
601 - 800 st 13 200 kr 26 400 kr
801 -1 000 st 15 000 kr 30 000 kr
1 001 -1 250 st 18 000 kr 36 000 kr
1 251 -1 500 st 21 000 kr 42 000 kr
Om antalet aktiva över 16 år överstiger 1 500. Kontakta Folksam för premieuppgift.

Kortfattad beskrivning av
försäkringsvillkoren
Nedan följer en kortfattad beskrivning av försäkringsvillkoren. Ersättning vid skada lämnas enligt fullständiga villkoret (I05), det kan du få från närmaste Folksamkontor.

Akutersättning
Akutersättningen är till för att till viss del betala de vård- och resekostnader som uppstår på grund av skadan i samband med läkarvård och sjukgymnastik.

Ersättningens storlek avgörs av vilken sorts skada den försäkrade råkat ut för (skadans diagnos). Det innebär att den försäkrade inte alltid kan räkna med att få tillbaks exakt så mycket pengar som man lagt ut. Samtliga utlägg behöver inte redovisas till oss utan det räcker med att skicka in originalkvittot från det första läkarbesöket.
Den lägsta ersättningen vid varje skada är 1 procent av ett basbelopp och den högsta ersättningen är 6 procent av ett basbelopp. Akutersättningen är inte till för att betala förlorad arbetsförtjänst eller taxiresor till och från arbetet eller skolan.

Sönderklippta kläder
Vid olycksfallsskada kan ersättning lämnas för kläder som sjukvårdspersonal klippt sönder i samband med vård


av olycksfallsskada. Högsta ersättning är 15 procent av basbeloppet.

Tandskador
Ersättning lämnas för de nödvändiga behand-lingskostnader som den försäkrade får på grund av skadan inom fem år från den dagen skadan hände. Efter dessa fem år lämnas ersättning endast om en så kallad slutbehandling måste uppskjutas. Då ska Folk-sam fått besked om uppskjuten behandling och god-känt att behandlingen skjuts upp inom de fem första åren från skadedagen. Den högsta ersättningen vid varje skada är 60 procent av ett basbelopp.

Skadade idrottskläder och glasögon
Om olycksfallsskadan krävt vård hos legitimerad läkare kan ersättning lämnas för skadade kläder och glasögon. Den högsta ersättningen vid varje skada är 30 procent av ett basbelopp. Självrisken är 3 procent av ett basbelopp.

Medicinsk invaliditet
Ersättning kan lämnas för bestående besvär på grund av en olycksfallsskada. De bestående besvären be-döms, och en invaliditetsgrad bestäms, med hjälp av tabell.
När invaliditetsgraden är lägre än 5 procent utbetalas 1 procent av försäkringsbeloppet.
Bedöms skadan till mellan 5 procent och 74 procent utbetalas så stor del av försäkringsbeloppet som mot-svarar invaliditetsgraden. Blir bedömningen 75 procent eller högre utbetalas dubbelt försäkringsbelopp. Om de bestående besvären kommit senare än fem år från skadedagen lämnas ingen ersättning.

Dödsfallsersättning
Ersättning kan lämnas vid dödsfall på grund av en olycksfallsskada (oavsett ålder på den försäkrade), men också vid plötslig död till följd av någon annan orsak (om den försäkrade inte fyllt 65 år). Ersättningen betalas till dödsboet.

Basbelopp
Med basbelopp avses det prisbasbelopp som fastställs för varje år enligt lagen om allmän försäkring.

Efterskydd
Försäkringen gäller inte med efterskydd.

Fortsättningsförsäkring
Rätt till fortsättningsförsäkring ingår inte.INFORMATION OM FOLKSAMS BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
Folksambolagens verksamhet är försäkringar och sparande. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen. Huvudansvarig för behandlingen av dina personuppgifter är det Folksambolag som du har avtal med.
Uppgifterna används för förvaltning av ditt avtal och för ändamål som är nödvändiga i försäkrings- och sparandeverksamheten, såsom t ex premieberäkning, statistik, marknadsföring och förebyggande av skador. Uppgifterna behandlas med sekretess, i enlighet med Folksams etiska regler.

Dina adressuppgifter och enkla grundläggande uppgifter om ditt avtal hanteras i ett för Folksambolagen gemensamt kundregister för rationell administration; bl a automatisk adressuppdatering, samordning av information till dig och marknadsföring.

Om du upptäcker felaktigheter i registrerade uppgifter vänder du dig till kundtjänst vid ditt närmaste Folksamkontor. För utdrag ur Folksams register skriver du till:
Registerutdrag, Folksam, 106 60 Stockholm

_________________
/Nelle - Tränare Mnhfs
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Förbundsfrågor Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Gå till sida Föregående  1, 2
Sida 2 av 2

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.